Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

KENNEL ZARAHKKA       - ENKÖPING

     - Uppfödning av svensk lapphund  - Breeding of Swedish Lapphund                                              

 

 

En kväll på valpkursen

Idag hade vi näst sista gången på valpkursen. Till att börja med tog vi en liten promenad och tränade på förra veckans moment - sitt-ligg-sitt, inkallning och "fot". Fot börjar komma nu, det tog lite tid för Gloria att förstå rörelserna med "joysticken" men har man bara något tillräckligt lockande i handen så.  Matte var väl alltför otydlig i början men Gloria sitter fint fot nu och följer.

Därefter satte vi in hundarna i bilarna ett tag medan tränaren gick igenom kvällens nya moment med sin egen hund - momentet "stanna". Vi gjorde även en vidareutveckling av "fot".

Det går bättre och bättre, matte måste lära sig först innan hon kan lära hunden, nybörjare som man är.

Avslutningsvis gick vi inomhus  för lite fika med teori och frågor.

Nästa vecka är sista gången och jag har satt upp mig för en fortsättning med Lydnad 1 i slutet av  maj och Sök som startar direkt efter valpkursen.

 

1 maj blir det mer utställningsträning i form av inofficiell utställning i Enköping och 8 maj officiell på Svenska Hundklubben i Vingåker

 

Torsdagen den 29 april 2010 kl. 22:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

WKK:s nationella utställning 25 april

Gloria ställdes idag ut av sin uppfödare Cattlin Marques på Västmanlands kennelklubb nationella utställning i Västerås. Här kommer hennes fina kritik:

1.1. HP juniorklass

Välskuret huvud med  bra uttryck. Välplacerade öron, mycket bra hals o rygg. Bra kors o svans. Tillräcklig bröstkorg o vinkling. Bra benstomme. Rör sig med bra steg.

Domare: Mats Jonsson

 

 

Söndagen den 25 april 2010 kl. 20:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Gloria 10 månader

 

 

 

Fredagen den 23 april 2010 kl. 21:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Valpkursen

Valpkursen fortskrider, är väldigt nöjd med hundtränaren.  Bra upplägg och bra moment. Han har kurser kontinuerligt hela året, så det är bara att fortsätta.  Lydnad 1, allmänlydnad, agility, valpkurser, spårkurs. När den här grundkursen är slut kan man fortsätta på hans Drop in som han har hela tiden.

I mitten av maj startar han spårkurs som jag anmält Gloria till.

 

Igår var det Glorias 10-månadersdag, det går så fort. På söndag ska hon på sin 2:a officiella utst. i Västerås med sin uppfödare Cattlin. Vi har fler uppsjungningar med kören även i maj månad, men sedan ska vi väl komma igång med sommarens utställningar. Avesta och Mora blir de första för säsongen.

 

 

Torsdagen den 22 april 2010 kl. 22:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Vårpromenad

 

 

 

 

Gloria som vanligt intresserad av måsarna som slogs på liv och död om brödsmulorna som damen med rullatorn matade dem med. Cuona var mest intresserad av vad som kunde gömma sig i damens väska...

 

Måndagen den 12 april 2010 kl. 20:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Första dagen på kursen

Idag har Gloria med matte börjat på valp/grundkurs med fokus på samarbete-kontakt-vardagslydnad på Mälardalens hundträning, Krister Ström.  Det ser lovande ut med en kunnig och erfaren hundtränare. Vi var 9 hundar i olika storlekar o åldrar med sina mattar- men var var hussarna?

Vi började med en liten promenad där han tittade på hur vi uppförde oss med våra hundar. Vädret var väl inte det bästa med lätt regn. Efter promenaden gick vi in för en första genomgång och presentation där vi diskuterade bl.a. "vad är ledarskap/dominans", "vad vill jag lära min hund" etc.  Därefter fikade vi lite under en frågestund.. Kursen avslutade vi utomhus med inkallningsövningar -  sitt o ligg.  Vettiga inlärningsmetoder, så det blir nog bra det där.

Gloria var glad och sprallig och tyckte det var så roligt med alla hundarna.

 

Hemsida Mälardalens Hundträning http://www.447048.se

 

 

 

 

 

 

Torsdagen den 8 april 2010 kl. 23:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Officiell utställning, Sthlms KK, Älvsjö

Gloria har idag ställts ut av sin uppfödare Cattlin Marques på  Stockholms KK utställning i Älvsjö.Det var GG.s  debut på officiell i juniorklassen.  Resultatet blev 1.1 med HP och det får vi vara helt nöjda med då det var en tuff bedömning. Ingen av tikarna fick CK.  Tack för hjälpen Cattlin! Kritiken är utlagd under "Utställningar" - se Glorias sidor.

Nästa utställning blir i Västerås om 3 veckor.

 

 

 

 

Söndagen den 4 april 2010 kl. 20:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Promenad på långfredagen - såg första lärkan!

Gått en runda med Gloria och Cuona. Det är härligt att se fågelsträcken komma nu, då kommer vårkänslorna på allvar. Såg idag första lärkan, en ensam liten stackare! och igår hörde jag en trana, som kanske kommit vilse ifån de andra. Snön är nästan borta från åkrarna nu men istället har vi där sjöar av allt smältvatten. Vi har sett spår av lodjur här och flera lodjur har setts i granngårdarna.

Vår grannes goa lilla tax har försvunnit mitt på ljusa dagen. Så tråkigt, man undrar verkligen vad som hänt henne, hon var lös på gården vid tillfället. Så nu är man extra försiktig.

 

Gloria är nu nybadad och putsad inför utställning på söndag och i morgon tar vi henne till uppfödaren Cattlin som ska ställa ut henne.

 

Spanar in en flock tärnor....

 

Ska Gloria få sin pappas färg på svansen? Snyggt!

 

 

 

 

Fredagen den 2 april 2010 kl. 16:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Cahppes Ceakko

 

Kategorier

Allmänt

Dagens bilder

Arkiv

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 Lars Tunviken

Monika Törnblom Tunviken

Steglitsvägen 2 Ekudden

74593 Enköping

 SWEDEN

E-mail: monikatunviken@gmail.com

 Mobil: 070-6601748